SPOED? Bel dan met

06 - 13 93 39 82

Zelf gootsteen ontstoppen

Uw gootsteen ontstoppen kan op allerlei manieren. Wilt u het zelf doen? Hieronder staan 7 manieren om aan de slag te gaan.

Plopper

Een plopper is erg nuttig en is een geeikte methode om ontstoppingen tegen te gaan. U plaatst de plopper op de afvoer en beweegt hem op en neer. Door de druk en de zuigkracht komt de ontstopping los.

Soda

Soda laat u oplossen in kokend water. Na het oplossen giet u het in de afvoer. Gebruik wel huishoudsoda en geen Caustic soda. Caustic soda tast namelijk de pvc afvoerpijp aan.

Soda in combinatie met azijn

U doet een beetje soda en wat azijn in de afvoer waarna u de afvoer afsluit. Na enkele minuten maakt u de afvoer weer open en spoelt u door. Dit zorgt er meestal voor dat de ontstopping oplost.

Koffiedik

Koffiedik maakt vet weer vloeibaar. Neem hiervoor een gebruikte koffiefilter met inhoud. Maak de koffiefilter volledig leeg in de gootsteen en spoel de koffie met voldoende water weg. De oude koffie zal de afvoer schoon schuren. Als u dit regelmatig doet dan zal uw gootsteen niet verstoppen. De koffiefilter zelf gooit u gewoon weg. Let wel: dit is een preventieve manier om een ontstopping tegen te gaan.

Muscle

Muscle is een vloeibare chemische ontstopper. Muscle werkt erg goed en helpt ook nog tegen stank. U giet de Muscle in de afvoer en laat het daarna een paar uur inwerken. Dan spoelt u de Muscle met heet water weg en de verstopping is weg.

HG Ontstopper

HG vloeibare ontstopper werkt ook erg goed. Deze chemische ontstopper is uiterst effectief en werkt net als Muscle tegen nare luchtjes. HG Ontstopper werkt hetzelfde als Muscle.

Ontstoppingsveer

Met een ontstoppingsveer kunt u hardnekkig vuil beter verwijderen. Ontstoppingsveren zijn in iedere ijzerhandel te verkrijgen. Let erop dat dit specialistisch werk is. Als u hier geen ervaring mee heeft dan kunt u het beste een ontstoppingsbedrijf bellen.

Zoals hierboven al vermeld. Als u geen ervaring heeft met ontstoppen of als u twijfelt probeer dan altijd een professional te raadplegen.