SPOED? Bel dan met

06 - 13 93 39 82

Theesommelier

Een theesommelier is iemand die veel verstand heeft van thee. Net zoals een barrista veel verstand heeft van koffie. Een theesommelier is gespecialiseerd in kiezen welke thee er het beste bij welk gerecht past. Of andersom, dat kan ook.

Het gaat er bij het bepalen van thee en gerechten om wat je waarneemt. Wat is de smak van de thee? Wat is de smaak van het gerecht? Zijn deze twee optimaal te combineren zodat er een smaaksensatie ontstaat als je ze gelijktijdig consumeert?

De theesommelier is van deze zaken optimaal op de hoogte en is in staat om theesuggesties te geven bij het gerecht.

Een theesommelier geeft ook uitleg over de theekaart. Op de kaart staan verschillende soorten thee uit verschillende landen. De sommelier weet hier van alles van. Ook is de theesommelier bekend met de geschiedenis van thee, het hele proces van plant to theekop en de verschillende productiemethodes.

Een bekende theesommelier in Nederland is Santhee. Santhee is gevestigd in Hillegom.

Om jezelf theesommelier te kunnen noemen is het belangrijk dat je een opleiding volgt. Je kunt dit doen bij verschillende bedrijven zoals het centrum voor afstandsonderwijs. De theesommelier opleiding is een premium opleidingstraject. Een opleiding waar aandacht aan is besteed. Gedurende een jaar krijg je in een aantal dagen het vak theesommelier onder de knie.

Het vak theesommelier is dus niet zomaar een vak. Je moet echt goed opgeleid en gespecialiseerd zijn om dit vak te kunnen uitoefenen.